tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Öresundsregionen står ensam på BIO2013

När Copenhagen Capacity och Invest in Skåne slår upp montern på BIO2013, världens största life science-mässa, blir det utan den sedvanliga uppbackningen från övriga Skandinavien.

På tidigare mässor har Skandinavien varit representerat med en stor gemensam monter, men i år har Norge, Island och Finland valt att stanna hemma. I skuggan av de senaste årens ekonomiska oro har hela arrangemanget krympt, från att tidigare ha lockat 25.000 deltagare dök bara 16.000 upp i fjol.

Även regionala näringslivsaktörer skär ner på sitt deltagande på BIO2013. Till skillnad mot Lundbeck, Bioneer och CMC Biologics kommer Novo Nordisk inte ha någon egen monter i år och fler andra bolag väljer att bara skicka enstaka representanter.

Ruth Klüver från Copenhagen Capacity, menar dock att regionen representeras väl på mässan i Chicago i slutet av april.

— Medicon Valley är numera så välkänt att vi gott kan stå på egna ben. Vi får genomslag även utan Skandinavien, säger hon.

Copenhagen Capacity och Invest in Skåne kommer lägga ut material från regionala bolag i sin monter. Och Ruth Klüver menar att regionens deltagande på BIO-konferenserna sedan 1996 har gett resultat.

— Vi kan inte peka på enskilda avtal som kommit till genom vårt deltagande, men vi har varit med om att göra Medicon Valley känt och vi vet att företag som träffats i vår monter senare skrivit avtal, säger hon.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

När Copenhagen Capacity och Invest in Skåne slår upp montern på BIO2013, världens största life science-mässa, blir det utan den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.