måndag 6 maj 2024

inloggad som

Telavox spräcker 100-miljonersvallen — rekryterar för fullt

|  , , ,
|  

Telekombolaget Telavox på Media Evolution City i Malmö är inne i en snabb expansionsfas. I fjol ökade personalstyrkan från 38 till 65 personer, samtidigt som omsättningen sprängde 100-miljonersvallen. Första kvartalet i år ska ytterligare 20 personer nyanställas.

Utan att göra mycket väsen av sig har Telavox de senaste åren varit ett av skånsk telekomindustris mest snabbväxande bolag. Produkterna är egenutvecklade, mjukvarubaserade telefonitjänster till företag, exempelvis telefonväxlar.

Största kundgruppen är små- och medelstora företag, ett segment där Telavox har en marknadsandel i Sverige på runt 30 procent. I kundlistan finns också större företag som fastighetsbolaget Kungsleden, men även operatörskunder som Phonera och Bahnhof som kompletterar sina bredbandstjänster med Telavox IP-telefoni.

Tidigare har Telavox främst arbetat genom återförsäljare men under fjolåret påbörjades arbetet med att bygga en egen säljorganisation. Av de runt 65 anställda finns 40 vid huvudkontoret i Malmö och resten vid en handfull säljkontor. Under inledningen av 2013 ska bolaget bland annat etablera sig i Linköping och Västerås.

— Vi har börjat se effekten av våra satsningar och första kvartalet i år planerar vi att anställa ytterligare 20 personer, säger vd Viktor Karlsson till Rapidus.

Rekryteringarna kommer framför allt att ske vid bolagets säljkontor runt om i landet, men tre nyanställningar blir på Media Evolution City, dit huvudkontoret flyttades från Lund i fjol.

Tillväxten har skett med god lönsamhet. 2011 låg omsättningen på 73 miljoner kronor med ett resultat på 20 miljoner. Ifjol växte försäljningen till 111 miljoner och i år är målet att nå en omsättning på 190 miljoner kronor med 100 anställda vid årets slut, uppger Viktor Karlsson.

— Marginalen har gått ner något i och med att vi ökar den egna säljorganisationen men vi ökade ändå vinsten 2012. I år kan vi fullt ut börja skörda frukterna av våra investeringar på säljsidan, säger han.

Samtidigt tittar bolaget på en expansion utanför Sverige, något som är aktuellt redan i år. Närmast till hands ligger Norge eller Danmark och enligt Viktor Karlsson är det troligt att insteget då skulle ske genom ett förvärv. Telavox startade 2003 och ägs av grundare och anställda. 

Joel Lyth

Telekombolaget Telavox på Media Evolution City i Malmö är inne i en snabb expansionsfas. I fjol ökade personalstyrkan från 38 till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad