måndag 15 juli 2024

inloggad som

Tysk kändisproducent investerar i skånsk musiktjänst

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella produktioner. Chris Zippel har sagt jag till att gå in med minst en femtedel av de totalt 2,5 miljoner kronor som Tunaspot just nu är på jakt efter. Investeringarna ska främst gå till att utveckla bolagets teknik och utöka affärsverksamheten.

Tunaspot arbetar med platsbaserade musiklistor och vann i fjol tredje plats i Sverigefinalen av Venture Cup. Nu ska bolaget utveckla tekniken till att bli mer skalbar, så att andra aktörer kan skapa egna tillämpningar och inte behöva vara så beroende av Tunaspots handläggning.

Chris Zippel har tidigare investerat i den svensk-tyska ljudtjänsten SoundCloud samt den tyska karttjänsten Gate5, som sålts till Nokia. Enligt Alex Esser på Tunaspot var det ett strategiskt val att kontakta personer som investerat i tidiga skeden i andra musikrelaterade startupföretag.

— Chris Zippels erfarenheter från investeringen i Gate5 gör honom till en klockren investerare och bra komplement när vi nu är på jakt efter ytterligare affärsänglar som kan hjälpa oss med kontakter och kompetens, säger Alex Esser.

Under hösten fick Tunaspot sin första betalande kund i Göteborgs-Posten, som bland annat ska testa plats-specifika musikrecensioner. Tunaspot var även involverat i Musikhjälpen, tillsammans med Sony, Warner, EMI och Göteborgs-Posten.

Bakom bolaget står grundarna Alex Esser, Erik Stenberg, Christian Nilsson, Alexander Liljengård och Andreas Nilsson. Därtill ingår journalisten Behrang Kianzad och musikbolagsveteranen Per Winroth i styrelsen för bolaget.

Anders Frick

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skånska aktievinnare – och förlorare

  Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

 • Hon sätter 1 miljard i rullning

  Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Tunga skånska portföljer

  Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Aktietips för sommaren

  Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • 740 Mkr till Sandberg

  Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

 • Storytel gjorde honom till ängel

  En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.