onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Tysk kändisproducent investerar i skånsk musiktjänst

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella produktioner. Chris Zippel har sagt jag till att gå in med minst en femtedel av de totalt 2,5 miljoner kronor som Tunaspot just nu är på jakt efter. Investeringarna ska främst gå till att utveckla bolagets teknik och utöka affärsverksamheten.

Tunaspot arbetar med platsbaserade musiklistor och vann i fjol tredje plats i Sverigefinalen av Venture Cup. Nu ska bolaget utveckla tekniken till att bli mer skalbar, så att andra aktörer kan skapa egna tillämpningar och inte behöva vara så beroende av Tunaspots handläggning.

Chris Zippel har tidigare investerat i den svensk-tyska ljudtjänsten SoundCloud samt den tyska karttjänsten Gate5, som sålts till Nokia. Enligt Alex Esser på Tunaspot var det ett strategiskt val att kontakta personer som investerat i tidiga skeden i andra musikrelaterade startupföretag.

— Chris Zippels erfarenheter från investeringen i Gate5 gör honom till en klockren investerare och bra komplement när vi nu är på jakt efter ytterligare affärsänglar som kan hjälpa oss med kontakter och kompetens, säger Alex Esser.

Under hösten fick Tunaspot sin första betalande kund i Göteborgs-Posten, som bland annat ska testa plats-specifika musikrecensioner. Tunaspot var även involverat i Musikhjälpen, tillsammans med Sony, Warner, EMI och Göteborgs-Posten.

Bakom bolaget står grundarna Alex Esser, Erik Stenberg, Christian Nilsson, Alexander Liljengård och Andreas Nilsson. Därtill ingår journalisten Behrang Kianzad och musikbolagsveteranen Per Winroth i styrelsen för bolaget.

Anders Frick

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Peab-ägaren dubblar donationerna

    Mats Paulssonstiftelserna dubblar årets donationer till skånsk life science-forskning. Detta för att hedra att instiftaren och Peab-grundaren Mats Paulsson fyllt 80 år. Så här mycket pengar blir det.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Skånsk miljardfond startar egna biotechbolag

    Det finns för få onoterade svenska bioteknikbolag att investera i. Det tycker Johan Kördel, vd för riskkapitalbolaget Sound Bioventure i Malmö. Han har därför anställt en person som ska vaska fram nya projekt som fonden ska investera i.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Lån som riskkapital växande trend

    Har du ett tillväxtföretag men svårt att resa riskkapital? Stirra dig inte blind på att sälja nya aktier. Det går att låna pengarna också. Begreppet venture debt har seglat upp som en allt vanligare finansieringsform

  • Qgroup återupptar sikte på börsen

    IT-konsultkoncernen Qgroup växer med ett nytt bolagsköp och utökar sin redan omfattande portfölj, som i dag består av över 30 IT-konsultbolag. Vd Jon Carvell återupptar dessutom börsplanerna och en notering kan bli av redan nästa år.

  • Infonomy planerar börsintåg

    Lundabolaget Infonomy, som utvecklar den bärbara sensorn Snubblometer, genomför under hösten en pre-IPO-runda för att ta in kapital till en planerad börsintroduktion.

  • Noteringsfönstret står på glänt

    Efter några år med svalt börsklimat öppnas nu noteringsfönstret igen. Det menar Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.