onsdag 6 december 2023

inloggad som

Tysk kändisproducent investerar i skånsk musiktjänst

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella produktioner. Chris Zippel har sagt jag till att gå in med minst en femtedel av de totalt 2,5 miljoner kronor som Tunaspot just nu är på jakt efter. Investeringarna ska främst gå till att utveckla bolagets teknik och utöka affärsverksamheten.

Tunaspot arbetar med platsbaserade musiklistor och vann i fjol tredje plats i Sverigefinalen av Venture Cup. Nu ska bolaget utveckla tekniken till att bli mer skalbar, så att andra aktörer kan skapa egna tillämpningar och inte behöva vara så beroende av Tunaspots handläggning.

Chris Zippel har tidigare investerat i den svensk-tyska ljudtjänsten SoundCloud samt den tyska karttjänsten Gate5, som sålts till Nokia. Enligt Alex Esser på Tunaspot var det ett strategiskt val att kontakta personer som investerat i tidiga skeden i andra musikrelaterade startupföretag.

— Chris Zippels erfarenheter från investeringen i Gate5 gör honom till en klockren investerare och bra komplement när vi nu är på jakt efter ytterligare affärsänglar som kan hjälpa oss med kontakter och kompetens, säger Alex Esser.

Under hösten fick Tunaspot sin första betalande kund i Göteborgs-Posten, som bland annat ska testa plats-specifika musikrecensioner. Tunaspot var även involverat i Musikhjälpen, tillsammans med Sony, Warner, EMI och Göteborgs-Posten.

Bakom bolaget står grundarna Alex Esser, Erik Stenberg, Christian Nilsson, Alexander Liljengård och Andreas Nilsson. Därtill ingår journalisten Behrang Kianzad och musikbolagsveteranen Per Winroth i styrelsen för bolaget.

Anders Frick

Skånska Tunaspot får en investering från Chris Zippel – musikproducenten som står bakom Pet Shop Boys och Robbie Williams internationella […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad