fredag 17 maj 2024

inloggad som

Europeisk expansion för Skillingebolag

Säkerhetsbolaget Paulin Security i Skillinge på Österlen skalar upp verksamheten. Företagets system för kontanthantering i detaljhandeln ska nu gå på export till resten av Europa. Till hjälp tar bolaget Ericssonveteranen och företagskonsulten Håkan Wretsell.

Paulin Security har utvecklat olika produkter som höjer säkerheten för butiker och restauranger. Rånskydd i form av sedelboxar med deponeringsöppning samt värdeskåp och sedeltestare är några av bolagets produkter. Framförallt är det boxarna som Paulin hoppas kunna tjäna pengar på när bolaget nu förbereder en europeisk expansion.

— Vår metod att mellanlagra kontanter i kassan har varit väldigt framgångsrik i Sverige. I de flesta europeiska länder har man fortfarande en dyrbar och osäker rutin som innebär att kontanthanteringen kostar mycket och lätt leder till svinn. Vi ser en rejäl potential i att exportera vårt system, säger Björn Paulin, grundare och vd för Paulin Security.

Håkan Wretsell är även styrelseordförande i marknadsföringsbolaget ihavelanded AB, som finns på Ideon Innovation. Det var genom Entreprenörspoolen hos Connect Skåne som Paulin Security och Håkan Wretsell fick upp ögonen för varandra.

Paulin Security grundades 1987 och omsätter i dag åtta miljoner kronor. På kundlistan finns bolag som H&M, McDonalds, Clas Ohlson och KappAhl. Med de nya planerna hoppas bolaget trefaldiga omsättningen på tre år.

— Hittills har vi framförallt fått våra utländska kunder genom rekommendationer och vår hemsida. Tillsammans med Håkan räknar vi med att inom en snar framtid få kunder i en handfull större europeiska länder, säger Björn Paulin.

Anders Frick

Säkerhetsbolaget Paulin Security i Skillinge på Österlen skalar upp verksamheten. Företagets system för kontanthantering i detaljhandeln ska nu gå på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]