måndag 29 april 2024

inloggad som

Biomain utökar efter Heraeus förvärv

Biomains Helsingborgsfabrik blir en central produktionsanläggning för hela Heraeus marknad inom individanpassade dentala produkter. Den ökade fokuseringen kräver en expansion inom de närmaste åren, uppger Biomains vd Joakim Svensson för Rapidus, åtta månader efter det tyska teknikföretagets övertagande.

Joakim Svensson räknar med att fabriken i Helsingborg har ökat personalstyrkan med ett tiotal personer vid utgången av 2014, till cirka 50 anställda.

— I och med fokuseringen får vi en mer kraftfull exponering på marknaden. När det blir ökad efterfrågan på produkter ska vi vara beredda, säger han.

Med uppköpet slås vissa funktioner i Biomain och Heraues samman, exempelvis marknadsföringen. För övrigt kommer en mindre del av produktionen som tidigare gjorts i Helsingborg nu att tillverkas i Tyskland, och vice versa. Heraeus ska också ansvara för försäljning i länder utanför Skandinavien och Baltikum. Några uppsägningar på Biomain innebar affären dock inte.

Biomain grundades 2002 av Jerry Wiener och Fredrik Jonsson. Vid försäljningen till Heraeus var bland andra serieentreprenören Joachim Samuelsson, grundaren Jerry Wiener och shejk Mohammed Al-Amoudi ägare. Företaget jobbar främst med industriellt tillverkade, individanpassade tandimplantatbroar. Ifjol låg omsättningen på 68 miljoner kronor och vinsten på 2,5 miljoner.

Heraeusgruppen spänner över ett 30-tal länder med 12.900 anställda och en omsättning över fyra miljarder euro.

Elisabet Ottosson

Biomains Helsingborgsfabrik blir en central produktionsanläggning för hela Heraeus marknad inom individanpassade dentala produkter. Den ökade fokuseringen kräver en expansion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.