tisdag 23 april 2024

inloggad som

Malmöentreprenör satsar på rekrytering

Sedan 2011 han bytte sin halva av Dialect Kundservice mot en rejäl aktiepost i Dialect-kedjan har Firas Mohamad bland annat engagerat sig som delägare i reklambyrån Logotypebolaget och investerare i Uppstart Malmö. Nu drar han igång en ny rekryteringsfirma med fokus på små- och mellanstora bolag.

Nystartade Worq har än så länge fyra anställda vid kontoret i Malmö, som även ska fungera som mottagning för potentiella rekryter. Enligt planen ska de växa till 10-15 det närmaste året efterhand som bolaget får kunder runt om i Sverige. Fokus ligger på rekrytering och i viss mån bemanning av säljpersonal.

En nyskapande betalningsmodell ska enligt Firas Mohamad locka kunder bland småbolagen.

— Normalt får rekryteringsfirman en engångssumma och tar ingen risk. Vi tar betalt baserat på den nya säljarens prestation istället, säger han.

Han är själv styrelseordförande i Worq, men arbetar till vardags som vd för Dialect Kundservice med närmare 200 anställda i Malmö och en omsättning på 185 miljoner kronor under 2011. Det operativa arbetet i Worq kommer skötas av Richard Lindroth, som även han är delägare. Hur ägarbilden ser ut i övrigt vill Firas Mohamad inte precisera.

Erik Olausson

Sedan 2011 han bytte sin halva av Dialect Kundservice mot en rejäl aktiepost i Dialect-kedjan har Firas Mohamad bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad