måndag 15 april 2024

inloggad som

Skånskt ledarskapsprogram expanderar till Stockholm

Sedan starten 2006 har utvecklingsprogrammet Future Executive Women drillat drygt 40 kvinnor för högre positioner i det skånska näringslivet. Nu satsar konsultbyrån bakom på expansion till Stockholm och utmanar därmed välkända Ruter Dam.

Bland dem som deltagit i Future Executive Women finns Cecilia von Perglas, marknadschef för godiskoncernen Leaf, Pågens IT-chef Christina Bengtsson och Elisabeth Igeby, personalchef för Cerdo Bankpartner. Bland de engagerade mentorerna syns Midsonas vd Peter Åsberg, styrelseproffset Rolf Bjerndell och Charlotte Ahlgren, vice vd för Medicon Valley Alliance.

— Det har varit en stor fördel att vi är lokala, eftersom det nätverk man får bland mentorer och övriga deltagare också blir lokalt, säger projektledare Lisa Alsterberg.

Programmet startade ursprungligen som ett EU-projekt men drivs nu kommersiellt av Malmöbaserade Trust, ett konsultbolag inom rekrytering och ledarskapsutveckling. Trust har redan ett satellitkontor i Stockholm som nu bemannas i och med att en första omgång Future Executive Women drar igång i huvudstaden till hösten.

Trust sysselsätter totalt tio anställda. Omsättningen senaste räkenskapsåret landade på 13,8 miljoner kronor. Bolaget ägs av vd Eva Carloni samt tre i personalen.

Erik Olausson

Sedan starten 2006 har utvecklingsprogrammet Future Executive Women drillat drygt 40 kvinnor för högre positioner i det skånska näringslivet. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.