fredag 17 maj 2024

inloggad som

Busstransfer till Sturup sätter press på Kastrup

|  
|  

Efter att Ryanair börjat flyga från Skåne ökar pressen på Kastrup. Med en ny direktlinje från Hovedbanegård i Köpenhamn ska bussbolaget Gråhundbus skeppa danska flygpassagerare utomlands — via Sturup.

Ryanair lämnade Sturup 2007 men öppnade i somras åter upp direktlinjer till England och Spanien från den skånska flygplatsen. Kastrup ratades av kostnadsskäl, till och med den nya lågpristerminalen ansågs vara för dyr för det irländska lågprisbolaget.

Nu har danska Gråhundbus startat dagliga bussturer från centrala Köpenhamn som passar in med Ryanairs avgångar till London och turer till Spanien-flygen två gånger i veckan. Vd Jørgen Andersen siktar in sig på danska budgetresenärer. Även om busspriset på 100 danska kronor läggs på resekostnaden finns det pengar att spara, menar han.

— Ryanair är extremt billiga och med en direkt busslinje kan det bli en reell konkurrent till exempelvis SAS avgångar från Köpenhamn till London och Spanien, säger han.

Faller satsningen väl ut kan busstrafiken utvidgas till att även matcha exempelvis Wizz Airs avgångar från Sturup mot Polen. Gråhundbus kör redan i dag en daglig busslinje från Köpenhamn till centrala Malmö.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Efter att Ryanair börjat flyga från Skåne ökar pressen på Kastrup. Med en ny direktlinje från Hovedbanegård i Köpenhamn ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]