tisdag 28 maj 2024

inloggad som

AddPro ångar på — planerar förvärv

IT-bolaget AddPro i Malmö är ett steg närmare målet att dubbla till 2013. Omsättningen ökade i fjol med 16 procent. I år tänker VD Nicklas Persson krydda den organiska tillväxten med förvärv.

— Vi måste köpa något. I år ska vi ha ett förvärv ombord och sedan ytterligare ett under 2013, säger han.

AddPro sysslar med infrastruktur, kommunikation, säkerhet och applikationsutveckling inom IT. Bland kunderna finns Gambro och BE Group. 2010 lades en långsiktig plan att dubbla omsättningen från 400 miljoner till 800 miljoner kronor år 2013.

— Vi klarar oss upp till 650 miljoner med organisk tillväxt, sedan krävs förvärv. Vi letar nu efter företag med omsättning mellan 15 och 50 miljoner som vi kan vidareutveckla. Det börjar bli köpläge och vi är finansiellt starka, säger Nicklas Persson till Rapidus.

Heta kandidater är specialister inom drift, säkerhet och utveckling. 2008 köptes CoreSec i Stockholm och 2009 Malmöbolaget Defensor, som jobbade med just IT-säkerhet.

Med en försäljning på 470 miljoner kronor och en vinst på knappt 40 miljoner gjorde AddPro en ny toppnotering 2011. I höstas startades AddPro Finans AB, samägt med TEC Finance i Linköping, som ett led i omgörningen från ett produktbolag till ett mer tjänsteinriktat företag. Kunderna ska kunna slippa investeringar i hårdvara och mjukvara, och bara köpa själva funktionaliteten genom olika typer av leasing- och finansavtal.

— Vi vill helt enkelt öka flexibiliteten, ungefär som det fungerar på tjänstebilsmarknaden idag, säger marknadschefen Rune Bengtsson. 

AddPro har i veckorna blivit Apple-partner och hoppas kunna hänga på trenden när allt fler vill ta sina privata Mac-datorer, surfplattor och smartphones in i IT-miljön på jobbet. Företagsvärlden domineras fortfarande av PC, men AddPro menar att det kommer bli mer uppblandat i framtiden.

Verksamheten grundades år 2000 av en kvartett skånska entreprenörer, däribland Nicklas Persson. Idag finns 240 anställda i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Kristianstad. Största ägare är danska Polaris Private Equity.

Kristian Svensson

IT-bolaget AddPro i Malmö är ett steg närmare målet att dubbla till 2013. Omsättningen ökade i fjol med 16 procent. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.