söndag 28 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på WntResearch och Ahrens

Malmöbolaget WntResearch har fått ny VD. Den danske cancerprofessorn Nils Brünner tar över efter Bert Junno, VD för Forskarpatent i Syd, som fortsätter som ekonomiansvarig. Aktietorgsnoterade WntResearch utvecklar läkemedel mot spridning av cancer. Inledande patientstudier för bolagets första substans Foxy-5 planeras i år. Nils Brünner fick 2009 Medicon Valley Alliances Cross Border Award för sin forskning och sitt samarbete med forskare i Malmö, Lund och Uppsala. 

Mårten Öbrink är ny tillväxtkonsult på Ahrens & Partners i Malmö. Han lämnade i fjol jobbet som VD för teknikbolaget Agellis, grundat av serieentreprenören Christer Fåhraeus. Innan dess jobbade Öbrink på börsnoterade Precise Biometrics, som han startade tillsammans med Fåhraeus.

Håkan Nelson har avgått som VD för Malmöhus Invest för att ägna sin tid åt externa konsult- och styrelseuppdrag. Förändringen är en del av den nedmontering av verksamheten som Rapidus berättade om i höstas och Nelson kommer därför inte ersättas på VD-posten. Han är även på väg ut ur styrelsen för portföljbolaget CMC Contrast men sitter tills vidare kvar i Iclin Solutions styrelse.

Rapidus

Malmöbolaget WntResearch har fått ny VD. Den danske cancerprofessorn Nils Brünner tar över efter Bert Junno, VD för Forskarpatent i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.