torsdag 25 april 2024

inloggad som

BoneSupport skriver av Ultrazonix…

Ideonbaserade BoneSupport har skrivit av dotterbolaget Ultrazonix. Bolaget och dess patent är fortfarande till salu, men ett bakslag i USA har kraftigt minskat chansen att hitta en köpare till tekniken som lindrar diskbråck med ultraljud.

Ultrazonix metod bygger på att med ultraljud koagulera proteiner i disken som trycker mot ryggmärgens nervrötter. Disken kan då inte binda lika mycket vatten utan drar sig tillbaka, vilket minskar smärtan. Sedan bolaget bildades i slutet av 1990-talet har bland andra Industrifonden, SLS Venture och HealthCap investerat över 80 miljoner kronor i utvecklingen.

Redan då BoneSupport köpte upp det krisdrabbade bolaget 2008 var tekniken godkänd i Europa och USA. Men någon satsning på försäljningen blev det aldrig och sedan metoden nu plockats bort från listan över behandlingar som täcks av amerikanska sjukförsäkringar har utgångsläget försämrats rejält.

— För att få igång försäljningen måste man i så fall visa med en stor studie att det funkar. Jag hoppas fortfarande att tekniken kommer att användas i framtiden, men vi räknar inte längre med några större intäkter från en försäljning av bolaget, säger BoneSupports VD Fredrik Lindberg.

Erik Olausson

Ideonbaserade BoneSupport har skrivit av dotterbolaget Ultrazonix. Bolaget och dess patent är fortfarande till salu, men ett bakslag i USA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.