fredag 29 mars 2024

inloggad som

Första hyresgästen klar på Ideon Medicon Village

Medicinteknikbolaget Bactiguard blir första klara hyresgästen på Medicon Village. Kontoret i AstraZenecas gamla lokaler ska arbeta med strategi- och marknadsfrågor.

Initialt rör det sig 4 till 5 arbetsplatser som Bactiguard hyr in sig på. Bolaget och Medicon Village för fortfarande diskussioner kring exakt hur stor ytan blir.

— Vi har redan mycket aktiviteter i Skåne så det känns mycket bra att vi nu också får ett fysiskt kontor här. Det är kopplingen till universitets forskning och närheten till kontinenten som gör Ideon Medicon Village mycket attraktivt för oss, säger Bactiguards kommunikationschef Linda Nyberg till Rapidus.

Bactiguard har utvecklat en blandning av ädelmetaller som försvårar bakterietillväxt på sjukvårdsprodukter. Användningsområdet är bland annat katetrar, slangar och nålar. Huvudägare är VD Christian Kinch samt Thomas von Koch, en av riskkapitalbolaget EQT:s grundare.

— Bactiguard har intressant teknik och är inne i en expansiv fas. De är något av en förebild för de bolag som ska flytta in på här, säger Kerstin Jakobsson, vice VD på Medicon Village.

Bactiguards tidigare planer på att lägga en produktionsfabrik i Eslöv har lagts ner. Enligt Linda Nyberg utvärderar Bactiguard nu var en framtida produktionsenhet ska placeras och där Skåne är ett av alternativen.

I dag har Bactiguard närmare 50 anställda varav 35 sitter på huvudkontoret i Stockholm och resterande vid en produktionsanläggning i Markaryd. Omsättning 2010 låg på 118 miljoner kronor.

Medicon Village ska öppna sina lokaler 10 januari.

Joel Lyth

Medicinteknikbolaget Bactiguard blir första klara hyresgästen på Medicon Village. Kontoret i AstraZenecas gamla lokaler ska arbeta med strategi- och marknadsfrågor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]