onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Media Evolution i förpackningssamarbete

Medieklusterorganisationen Media Evolution går med i Packbridge, förpackningsbranschens samarbetsorganisation i Öresundsregionen. Syftet är att skapa nya samarbeten mellan de två branscherna. Samtidigt får Packbridge sin första danska medlem i form av Ulfoss Plastic från Holbæk.

Den här veckan träffas Media Evolution och Packbridge för att planera detaljer kring samarbetet. Bland annat kommer ett gemensamt seminarium att hållas i början av december.

— Vi ska ta en närmare titt på medierelaterade tjänster inom förpackningsindustrin. Det finns många spännande tekniker, till exempel inom NFC (närfältskommunikation), aktiva etiketter och tryckt elektronik, där våra medlemsföretag kan hjälpa till, säger Christer Månsson, VD på Media Evolution.

Packbridge startade förra året och organisationens syfte är att öka samarbetet mellan akademi och förpackningsindustri. Initiativtagare är Per-Stefan Gersbro, som tidigare har haft ledande positoner på Åkerlund & Rausing och Amcor. Antalet medlemmar är nu uppe i 112.

Danska företaget Ulfoss Plastic tillverkar plastfilm till förpackningsindustrin och har ett hundratal anställda. VD Hans Ulrich är samtidigt ordförande i den danska branschorganisationen Plastindustrien.

Anders Frick

Medieklusterorganisationen Media Evolution går med i Packbridge, förpackningsbranschens samarbetsorganisation i Öresundsregionen. Syftet är att skapa nya samarbeten mellan de två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad