lördag 13 april 2024

inloggad som

Svarta siffror och VD-byte på dentalbolag

Helsingborgsbolaget Biomain får ny VD i Joakim Svensson. Samtidigt har senaste årens förluster vänts till en liten vinst 2010.

Joakim Svensson kommer närmst från rollen som operativ chef på bolaget. Tidigare VD:n, grundaren Jerry Wiener, sitter kvar i styrelsen.

Biomain har utvecklat en metod för att fräsa titanbryggor till tandkliniker, en produkt som tidigare göts för hand. Förra året steg omsättningen med nio procent till 50 miljoner kronor med ett svagt positivt resultat. Antalet anställda har också ökat från 30 till 36.

Styrelseledamoten Joachim Samuelsson flaggar för att bolaget kommer växa ytterligare den närmaste tiden.

— Under 2010 gjorde vi stora investeringar. Före avskrivningar låg resultatet på tio miljoner kronor, säger han.

Expansionsstrategin utanför Sverige och Norge har lagts om de senaste åren. Istället för att bygga upp en egen organisation sker expansionen nu genom distributörer. 60 procent av omsättningen kommer i dag från Sverige, följt av Norge på 20 procent och Frankrike på drygt 10 procent.

Tillsammans med Jerry Wiener äger Joachim Samuelsson sammanlagt 80 procent av aktierna i Biomain. Resterande 20 procent är spritt på investerare och nyckelpersoner inom organisationen.

Joel Lyth

Helsingborgsbolaget Biomain får ny VD i Joakim Svensson. Samtidigt har senaste årens förluster vänts till en liten vinst 2010. Joakim […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.