tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Tung amerikansk affär till Jolife

Sedan Lundabolaget Jolife i februari köptes upp av Seattlebaserade Physio-Control har försäljningen gått starkt på det nya moderbolagets hemmamarknad. Ett amerikanskt ambulansföretag har nu köpt drygt 100 exemplar på ett bräde av hjärtmassagemaskinen Lucas, den största enskilda affären för Jolife sedan 2006.

VD Erik von Schenck vill inte uttala sig om värdet på avtalet men affären kan jämföras med 2010, då Jolife omsatte strax över 60 miljoner kronor genom att sälja 1.100 exemplar av Lucas. Den aktuella köparen är en privat aktör på ambulansmarknaden, en amerikansk motsvarighet till Falck, som Erik von Schenck uttrycker saken.

Som del av Physio-Control har Jolife dragit ner på säljpersonalen men sysselsätter fortfarande 18 personer i Lund, främst inom forskning och utveckling.

— Lucas är fortfarande bara i ett tidigt skede. Den har funnits på marknaden i mindre än 10 år, defibrillatorer har funnits i 50 år och utvecklas fortfarande, säger Erik von Schenck.

Physio-Controls moderbolag, börsnoterade Medtronic, annonserade i februari sin avsikt att knoppa av och sälja ut Physio-Control. Hur det kommer påverka Jolife vill Erik von Schenck inte spekulera i.

Erik Olausson

Sedan Lundabolaget Jolife i februari köptes upp av Seattlebaserade Physio-Control har försäljningen gått starkt på det nya moderbolagets hemmamarknad. Ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.