lördag 20 april 2024

inloggad som

Skånska finansveteraner startar ny fastighetsfond

Fyra tidigare chefer från finans- och fastighetsvärlden slår sina påsar ihop i nystartade investmentbolaget Norama i Malmö. Målet är att ta in en miljard kronor för satsningar i sydsvenska fastigheter.

Ordförande i Norama Asset Management är finansmannen Lars Rosvall, styrelseledamot i bland annat börsnoterade Dagon och Erik Paulssons ägarbolag Backahill. Grundare är också Dagons tidigare VD Roger Stjernborg Eriksson samt Martin Mildner och Henrik Jönsson, de två senare också de med erfarenheter från bank- och fastighetsvärlden.

— Vi ska starta en fastighetsfond med investerare från hela Europa. Vi är precis igång med kapitalanskaffningen, säger Roger Stjernborg Eriksson.

Till hösten hoppas han kunna ta in ”några hundra miljoner” kronor. Den långsiktiga planen är sedan att landa ytterligare investerare och förvalta ett fastighetsbestånd på närmare en miljard. Avkastningen till ägarna ska vara helt räntebaserad.

Ett första köp av en kontorsfastighet i centrala Malmö är på gång. Lars Rosvall och Roger Stjernborg Eriksson är också aktiva i investmentbolaget Qeep.

Kristian Svensson

Fyra tidigare chefer från finans- och fastighetsvärlden slår sina påsar ihop i nystartade investmentbolaget Norama i Malmö. Målet är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.