lördag 18 maj 2024

inloggad som

Nordic Game-konferensen knoppas av

|  
|  

I dag drar konferensen Nordic Game igång i Slagthuset i Malmö. Det lär bli sista gången i nuvarande regi sedan Nordiska datorspelsprogrammet bestämt sig för att bolagisera konferensverksamheten och sälja ut den.

Enligt Erik Robertson, föreståndare för Nordiska datorspelsprogrammet, pågår diskussioner med såväl branschorganisationer i de fem nordiska länderna som med den nuvarande personalen om att driva bolaget.

Som Rapidus berättat tidigare får det sexåriga Nordiska datorspelsprogrammet en fortsättning även efter årsskiftet, men med halverad budget.

— När budgeten skärs ner så hotas det spelutvecklingsstöd som vi delar ut och det vill vi inte riskera. Därför planerar vi att istället bolagisera både exportuppdraget och konferensen, antingen tillsammans eller var för sig. Vi är öppna för olika alternativ, beroende på vem som tar över, säger Erik Robertson.

Ungefär 1.000 besökare är föranmälda till årets upplaga av Nordic Game, som inkluderar en temadag om investeringar och spelfinansiering. Arrangemanget beräknas omsätta 3-4 miljoner kronor.

Anders Frick

I dag drar konferensen Nordic Game igång i Slagthuset i Malmö. Det lär bli sista gången i nuvarande regi sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]