tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Dansk konsultkoncern öppnar Malmökontor

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Group växer med ett tiotal nyanställda i månaden. Framöver kommer delar av tillväxten ske i Sverige genom ett nyöppnat Malmökontor.

Efter viss avmattning under lågkonjunkturen ökade Implement Consulting Group senaste året omsättningen med 25 procent. Det har gett bolaget aptit att växa utanför Danmark med etableringar i norska Bergen och nu i Malmö.

Sedan tidigare finns en handfull storbolag i södra Sverige i kundlistan, liksom Malmöbaserade industriföretaget Mectec, uppger Erik Kayser. Han ansvarar för det nya kontoret som öppnar till sommaren. Initialt kommer fyra konsulter jobba i Malmö, inom ett år räknar Erik Kayser med att vara ett tiotal. Inkluderat köpet av konkursade Execon i mars sysselsätter Implement Consulting Group 260 personer i Danmark. Redan 2008 etablerade bolaget ett Sverigekontor i Stockholm, men där finns i dag ingen större aktivitet.

— Det var precis före Lehman Brothers gick i konkurs och riktigt dålig tajming. Nu är det ett omtag, säger Erik Kayser.

Implement Consulting Group har specialiserat sig på strategiarbete och förändringsprocesser åt främst storbolag och offentlig sektor. Bland kunderna finns Novo Nordisk, Arla, Danfoss och Region Hovedstaden.

Omsättningen det brutna räkenskapsåret juli 2010-juni 2011 beräknas landa på över 350 miljoner danska kronor med drygt 20 procents vinstmarginal, uppger Erik Kayser. Som ägare står partner och delar av personalen.

Erik Olausson

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Group växer med ett tiotal nyanställda i månaden. Framöver kommer delar av tillväxten ske i Sverige genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.