lördag 28 september 2024

inloggad som

Nya chefer på Bioprocess Control och Ideon Life Science Village

Patrik Andersson tar över som VD för miljöteknikbolaget Bioprocess Control i Lund. Han lämnade nyligen rollen som verksamhetsansvarig för Ideon Innovation och har dessförinnan verkat inom norska aluminiumkoncernen Sapa. Tidigare VD:n Kristofer Cook kommer att på deltid fortsätta arbeta inom Bioprocess Control.

Peabs vice VD Mats Leifland lämnar sin post för att istället ta över ansvaret för den nya forskningsby som byggs i AstraZenecas lokaler i Lund. Projektet har hittills haft arbetsnamnet Ideon Life Science Village och finansieras med 100 miljoner kronor av Peabs grundare och VD Mats Paulsson.

Norrmannen Halvor Svartdal är ny styrelseordförande i Syncron International, som utvecklar mjukvara för logistiksystem. Han tar över posten från Per Olofsson. Bolaget har 120 anställda varav en fjärdedel återfinns vid kontoret i Malmö.

Läkemedelsbolaget BioInvent på Ideon i Lund har rekryterat Sten Westerberg som ny chef för investerarrelationer. Han jobbar för närvarande med analys av life science-bolag på Öhman Fondkommission.

Rapidus

Patrik Andersson tar över som VD för miljöteknikbolaget Bioprocess Control i Lund. Han lämnade nyligen rollen som verksamhetsansvarig för Ideon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Förväntningar stiger på Bioinvent

    Aktiekursen för Bioinvent, med vd Martin Welschof, i Lund har dubblats sedan i våras. Bakom uppgången ligger forskningsdata som har tolkats som att bolaget kan ha en miljardsäljare på gång.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Räknar inte med sänkta byggpriser

    Det krävs en räntesänkning på ytterligare 100 punkter för att bostadsbyggandet ska få möjlighet att ta fart igen. Men kanske inte ens det räcker. De höga byggpriserna lär ändå inte gå ned märkbart. Rapidus åkte till Förslöv för att träffa Peabs vd Jesper Göransson som förklarar vad han menar.