torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nya chefer på Bioprocess Control och Ideon Life Science Village

Patrik Andersson tar över som VD för miljöteknikbolaget Bioprocess Control i Lund. Han lämnade nyligen rollen som verksamhetsansvarig för Ideon Innovation och har dessförinnan verkat inom norska aluminiumkoncernen Sapa. Tidigare VD:n Kristofer Cook kommer att på deltid fortsätta arbeta inom Bioprocess Control.

Peabs vice VD Mats Leifland lämnar sin post för att istället ta över ansvaret för den nya forskningsby som byggs i AstraZenecas lokaler i Lund. Projektet har hittills haft arbetsnamnet Ideon Life Science Village och finansieras med 100 miljoner kronor av Peabs grundare och VD Mats Paulsson.

Norrmannen Halvor Svartdal är ny styrelseordförande i Syncron International, som utvecklar mjukvara för logistiksystem. Han tar över posten från Per Olofsson. Bolaget har 120 anställda varav en fjärdedel återfinns vid kontoret i Malmö.

Läkemedelsbolaget BioInvent på Ideon i Lund har rekryterat Sten Westerberg som ny chef för investerarrelationer. Han jobbar för närvarande med analys av life science-bolag på Öhman Fondkommission.

Rapidus

Patrik Andersson tar över som VD för miljöteknikbolaget Bioprocess Control i Lund. Han lämnade nyligen rollen som verksamhetsansvarig för Ideon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.