fredag 29 mars 2024

inloggad som

CeDe Group, Hövding och Illusion Labs prisades på gala

Det var guldregn i Malmö i kväll. Sju olika priser delades ut till skånska eldsjälar på näringslivets egen galakväll. Årets företagare blev Göran Bredinger och Håkan Johannesson, grundare och ägare till teknikföretaget CeDe Group.

Malmö opera var helt fullsatt och det skulle gått att höra en knappnål falla när Företagarnas ordförande Dan Andersson påannonserade Årets företagare i Malmö.

CeDe Group designar och bygger specialmaskiner för gruv- och anläggningsindustrin. Bolaget har rötterna ända tillbaka till 1920-talet och omsätter cirka 110 miljoner kronor med 55 anställda i Malmö. Målet är att framöver årligen växa drygt 30 procent.

Priset Årets näringslivsrookie gick till sprudlande glada Anna Haupt och Terese Alstin på Hövding, medan Illusion Labs kammade hem vinsten inom upplevelseindustrin. Sedan grundarna Andreas Alptun och Carl Loodberg tog emot priset Årets Rapidusföretag för ett år sedan har utmärkelserna haglat, men just denna kväll kunde de själva inte vara på plats.

Malmö stads mångfaldspris gick till Folksam. Näringslivspriset inom life science fick Integrerad Närsjukvård i Malmö. Region Skånes pris för synnerliga insatser för Skånes utveckling gick till Margareta Nilsson på Crafoordska Stiftelsen. Till bästa Malmöambassadörer 2010 utsågs MFF och LdB FC Malmö.

Galakvällen arrangerades av Malmö stad, Svenskt Näringsliv, Företagarna och Swedbank.

Kristian Svensson

Det var guldregn i Malmö i kväll. Sju olika priser delades ut till skånska eldsjälar på näringslivets egen galakväll. Årets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]