fredag 29 mars 2024

inloggad som

Londonnätverk sätter Mincbolag i pitchskola

Mer trimmade affärsplaner och mindre snack om teknik ska göra Minc-bolagen framgångsrika i möten med riskkapitalaktörer. Det är målet när Londonbaserade organisationen Seed Forums riskkapitalnätverk på torsdag gör sitt första nedslag i Malmö.

En växande skara av Minc-företagen är på jakt efter riskkapital och med presentationsträning ska företagen bli mer attraktiva för investerarna. Bakom utbildning och efterföljande nätverksträffar står den icke vinstdrivandeorganisationen Seed Forum som framöver planerar två möten per år iMalmö.

Fokus i träningen ligger på att få entreprenörerna att berätta mer om affärsplanen snarare än att snöa in sig på tekniska detaljer.

— När vi lyssnar på företagspresentationerna är det fortfarande så attdet läggs för mycket tid på teknik och den ekonomiska biten kommer iandra hand, säger Dag Westberg, investeringsansvarig på Minc.

I första läget är det sju företag möter gruppen av investerare. Främst är det lokala riskkapitalaktörer i Öresundsregionen som deltar vid torsdagens möte.

— Genom våra möten ska vi öka tillgängligheten till danskt riskkapital. Företagen får också möjlighet att gå vidare och delta i Seed Forums internationella investerarmöten i London och San Francisco, säger Mincs VD Bodil Rosvall Jönsson.

Deltagande Minc-bolag:
Admedius
Anyfi
Engström&Engström
InfraSight Labs
Hinnerintehinnerdu
Pastry Sweden
Riido

Joel Lyth

Mer trimmade affärsplaner och mindre snack om teknik ska göra Minc-bolagen framgångsrika i möten med riskkapitalaktörer. Det är målet när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]