onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Ikano Bank samlar IT-drift i Köpenhamn

Två serverhallar i Köpenhamn är basen när Ikanos finansavdelning själv tar över den datordrift som tidigare lagts ut på externa leverantörer. Totalt har det nya IT-centrat 55 anställda.

— Vi sammanför allt till ett datorcenter för att garantera driftsäkerheten och pressa priserna vid inköp, säger Flemming Druedahl, IT-ansvarig på Ikano Bank.

Han gör bedömningen att den omedelbara besparingen är begränsad, men att framtida uppgraderingar kommer att underlättas i och med att verksamheten läggs under ett tak.

Vissa delar av datordriften, som tidigare låg i Finland och Norge, har redan flyttats till Köpenhamn. Nu ska driften för Älmhultskontoret göra samma flytt. För närvarande sköts det uppdraget av Logica, via en egen serverhall i Bromölla, men den förlorade affären ska enligt Logicas informationschef Mats Nilsson Hahne inte påverka antalet anställda där.

— Vi har ett par hundra kunder vi sköter från Bromölla så det här är inget som ska ha inverkan på personalsituationen, säger han.

Ikanos arbete med samla datordriften påbörjades 2008 och ska slutföras i år. De 55 personerna på det nya driftcentrat är fördelade mellan Köpenhamn och Tyskland. Totalt har Ikano Bank cirka 400 medarbetare, varav drygt 100 på Ideon i Lund. Affärsvolymen per den siste juni 2010 uppgick till 30 miljarder kronor. Verksamheten är en del av Ikano Group som ägs av familjen Kamprad.

Joel Lyth

Två serverhallar i Köpenhamn är basen när Ikanos finansavdelning själv tar över den datordrift som tidigare lagts ut på externa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad