torsdag 18 april 2024

inloggad som

Stricent i rekonstruktion

Efter två tuffa år med krympande omsättning och minskad personal genomför Lundabolaget Stricent en företagsrekonstruktion för att säkra överlevnaden. Stricent har tidigare utvecklat mjukvara som används inom kontraktsforskning, men ska nu bli ett mer renodlat konsultföretag.

Under fjoråret sjönk omsättning från fjorton till knappt tio miljoner kronor och de 19 anställda har i dag blivit 10. Efter ett par år med nästintill nollresultat gjorde bolaget 2009 en förlust på 3,8 miljoner kronor.

Störst fordringar på Stricent har bolagets majoritetsägare Jörgen Svanlind som privatperson och genom sitt hostingbolag Replior. Vid rekonstruktionen ska de delar av verksamheten som rör programvara flyttas över till Replior. Flertalet av de anställda kommer dock att arbeta kvar i Stricent.

— Tidigare har vår egen konsultverksamhet delvis konkurrerat med verksamheten hos våra kunder för mjukvara, därför genomför vi en delning och passar på att städa i balansräkningen, säger Jörgen Svanlind.

Sammanlagt har Stricent ett femtiotal kunder inom life science-branschen, som använder bolagets mjukvara för dokument- och datahantering. Förutom en allmän nedgång inom kontraktforskning ligger uteblivna framgångar med nyutvecklad mjukvara bakom rekonstruktionen.

Jörgen Svanlind har ersatt Stefan Sallerfors som styrelseordförande i Stricent efter att denne lämnade sin post tidigare under hösten.

Joel Lyth

Efter två tuffa år med krympande omsättning och minskad personal genomför Lundabolaget Stricent en företagsrekonstruktion för att säkra överlevnaden. Stricent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.