tisdag 23 april 2024

inloggad som

Före detta Medtronic-chef tar klubban i BoneSupport

Branschveteranen Oern Stuge blir ny styrelseordförande i Ideonbolaget BoneSupport. Oern Stuge har en bakgrund från medicinteknikjätten Medtronic, där han bland annat varit regionchef. I dag är han VD på holländska Impulse Dynamic och arbetande styrelseordförande för Metacure i USA. Tidigare ordförande Michael Pålsson kvarstår i styrelsen som ledamot.

BoneSupport har utvecklat en syntetisk skelettmassa för behandling av benskörhetsfrakturer, som är godkänd för försäljning i EU och Nordamerika. Bolaget fick hösten 2009 in 122 miljoner kronor i riskkapital, pengar som ledningen räknade med skulle räcka till break-even 2011. I år lanseras produkten i flera europeiska länder och BoneSupport har anställt ett antal nya säljare. 2009 sålde företaget för knappt 8 miljoner kronor.

BoneSupport bildades 1999 och har mellan 30 och 40 anställda. Huvudkontoret ligger i Lund och dotterbolag i USA, Holland och Tyskland. Bland ägarna finns grundaren Lars Lidgren, Health Cap Stockholm, NBGI London, Teknoinvest Oslo och Innovationskapital. VD är Fredrik Lindberg.

Kristian Svensson

Branschveteranen Oern Stuge blir ny styrelseordförande i Ideonbolaget BoneSupport. Oern Stuge har en bakgrund från medicinteknikjätten Medtronic, där han bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad