onsdag 24 april 2024

inloggad som

Svalt danskt intresse för svenska styrelsekandidater

|  
|  

Fyra år efter starten har den Köpenhamnsbaserade rekryteringssajten bestyrelseposten.dk fortfarande svårt att locka danska företag att rekrytera svenska styrelseledamöter. Nu laddar ägarna för en nystart.

Bestyrelseposten.dk och dess svenska systersajt styrelseposten.se är tänkta att fungera som en rekryteringsbank för de som vill bredda sin styrelse, inte minst med kompetens från andra sidan Sundet. Affärsidén går ut på att ta betalt för varje sökning som görs i databasen medan kunderna för en högre avgift kan få fem utvalda kandidater presenterade.

480 namn finns nu i databasen, men bara en handfull av dem är svenskar.

— Det finns en stor kommersiell potential för danska bolagsstyrelser att välja in svenska medlemmar och vice versa då det är upplagt för att få in folk som ser affärsmöjligheterna tvärs över Öresund. Men vi har fått låta den svenska delen av databasen ligga i träda. Det kommer dröja många år innan man börjar utnyttja kompetens tvärs över sundet, det är ofattbart trögt, säger delägaren och affärsadvokaten Klaus Ulrik Tvermoes.

Även på den danska sidan görs bara ett fåtal rekryteringar varje år genom sajten, medger han. Fortfarande föredrar många den traditionella metoden att ta någon man redan känner.

— Men vi tror att vi kan ändra mentaliteten så att tillsättningen av styrelseledamöter hanteras lika professionellt som om man skulle anställa en ny ekonomichef, säger Klaus Ulrik Tvermoes.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Fyra år efter starten har den Köpenhamnsbaserade rekryteringssajten bestyrelseposten.dk fortfarande svårt att locka danska företag att rekrytera svenska styrelseledamöter. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad