lördag 20 april 2024

inloggad som

Ny styrelse i Phase Holographic Imaging

Lundabolaget Phase Holographic Imaging (PHI) tar in nya namn i styrelsen när bolaget nu ökar fokus på marknad och försäljning. Klas Cramborn, med bakgrund i medicinteknikbolaget Astra Tech, blir styrelseordförande efter Patrik Söderlund som närmast ska ägna sig åt affärsutveckling i egen regi samt konsultbolaget Join.

Andra som kommer in i styrelsen är Tomas Kramar från Becton Dickinson, Ulf Avrin, med rötter i bland annat Ericsson och Microsoft, samt Bengt Falck. Sedan tidigare sitter serieentreprenören Christer Fåhraeus, Mats Gustafsson och Marcus Skärbäck som ledamöter. Peter Egelberg kvarstår som VD.

— Vi har haft tempoväxling i flera av Lumitecs portföljbolag. PHI går över till en marknadsfas och det handlar om att förstärka med rätt kompetens, folk som förstår vad det handlar om med den här typen av bolag, säger Patrik Söderlund, avgående VD på såddfinansiären Lumitec.

PHI har utvecklat ett mikroskop baserat på holografisk teknik, där en bildsensor registrerar ljusvågor och bygger bilden utifrån datorberäkningar.

Anders Frick

Lundabolaget Phase Holographic Imaging (PHI) tar in nya namn i styrelsen när bolaget nu ökar fokus på marknad och försäljning. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.