torsdag 9 maj 2024

inloggad som

… och expanderar till Silicon Valley

Parallellt med att Glo drar igång en pilotanläggning i Lyngby har bolaget gjort intåg i Silicon Valley. Den första anställda är redan på plats och snart ska sju personer vara placerade i USA.

Det är en helt ny enhet i Silicon Valley som ska arbeta med att produktionsanpassa den omgärdande teknologin till Glos lysdioder. Bland annat rör det sig om att utveckla så kallade flip chip-kontakter för dioderna, en teknik som tillåter en väldigt hög packningsgrad av komponenter vid montering på kretskort.

— Det är den tekniska expertisen i Silicon Valley som vi vill komma åt, säger Bo Pedersen.

Totalt kommer Glo inom en snar framtid växa från dagens tjugo anställda till ett trettiotal anställda, fördelade på Lund, Lyngby och Silicon Valley.

Det senaste året har Glo tagit in 107 miljoner kronor från bland andra de två norska kraftbolagen Agder Energi och Hafslund samt den amerikanska investeringsfonden VantagePoint. Men redan idag är bolaget igång med förberedelserna för en ny finansieringsrunda.

— Vi tror att vi ska kunna lösa den genom de befintliga ägarna, men eventuellt kommer vi titta efter en ny partner, säger Bo Pedersen.

Joel Lyth

Parallellt med att Glo drar igång en pilotanläggning i Lyngby har bolaget gjort intåg i Silicon Valley. Den första anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.