lördag 27 april 2024

inloggad som

Konkurs för snabbväxande bemanningsbolag…

Finanskrisen har gallrat hårt bland regionens bemannings- och rekryteringsbolag. I Malmö har tidigare gasellföretaget Studentkraft tvingats i konkurs.

Studentkraft, som listats av Dagens Industri för sin snabba tillväxt, hade 2008 ökat omsättningen med 50-75 procent per år ett antal år på raken och expanderat till Stockholm och Göteborg. I kundlistan fanns bolag som Skanska, Philips och Försäkringskassan.

Men i slutet av 2008 tog det tvärstopp. Förutom att många av bolagets stora kunder drog ner på sina beställningar var det ett antal missade bemanningsavtal med större myndigheter som låg bakom problemen, menar Rickard Häll, grundare och VD.

— Vi var inställda på en tuffare konjunktur men räknade med att kunna satsa oss igenom den och ta marknadsandelar, säger han till Rapidus.

Istället samlades förlusterna tills bolaget i förra veckan tvingades i konkurs. In i det sista förhandlade ledningen med en större aktör i branschen om att ta över verksamheten, uppger Rickard Häll.

Nu letar konkursförvaltaren Ola Sellert på advokatbyrån Trägårdh & Falkeborn nya köpare till 11-mannabolaget, som omsatte 25,5 miljoner kronor från september 2008 till december 2009. Bolaget ägdes till 95 procent av Rickard Häll och Andante Holding.

Erik Olausson

Finanskrisen har gallrat hårt bland regionens bemannings- och rekryteringsbolag. I Malmö har tidigare gasellföretaget Studentkraft tvingats i konkurs. Studentkraft, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.