tisdag 23 april 2024

inloggad som

DiLab i konkurs

Medicinteknikbolaget DiLab i Lund har begärts i konkurs sedan ägarna Industrifonden och SEB Företagsinvest inte velat gå in med mer pengar. Konkursförvaltaren försöker nu hitta en ny köpare för att driva vidare 13-mannabolaget.

DiLabs laboratorierobotar används för att ta blodprov på och injicera försöksdjur med testsubstanser. Produkterna har funnits på marknaden ett antal år, kunderna är främst läkemedelsbolag, akademiska forskare och kontraktsforskningsföretag. Samtidigt har förlusterna hopat sig, det brutna räkenskapsåret april 2008 — april 2009 slutade resultatet på -6,5 miljoner kronor.

Bolaget har de senaste åren bytt VD fyra gånger, senast i november då engelsmannen Arthur Cole tog över efter styrelseledamoten Jan Rehnberg. Arthur Cole, med ett förslutet på Pharmacia i Uppsala, fick alltså bara två månader på sig att vända utvecklingen.

— Det har gått för mycket back under för lång tid, säger Jonas Brambeck, investeringsansvarig för Life Science på Industrifonden.

Utöver 13 anställda i Lund sysselsätter DiLab ett par personer i ett dotterbolag i USA. Verksamheten fortsätter som vanligt i väntan på att en ny köpare ska ta över konkursboet, något konkursförvaltaren Mikael Ranggård hoppas ska vara klart under januari. Han uppger att ett antal spekulanter finns med i bilden.

Erik Olausson

Medicinteknikbolaget DiLab i Lund har begärts i konkurs sedan ägarna Industrifonden och SEB Företagsinvest inte velat gå in med mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad