torsdag 28 mars 2024

inloggad som

DiLab byter chef ännu en gång…

Medicinteknikbolaget DiLab i Lund har bytt chef igen, vilket betyder en fjärde VD på lika många år. Våren 2006 slutade Dignitanas nuvarande VD Martin Waleij på DiLab och ersattes av Clinical Data Care-chefen Peter Johansson, som efter mindre än två år ersattes av DiLabs styrelseledamot Jan Rehnberg med en bakgrund inom Gambro. Nu har Rehnberg lämnat bolaget och styrelseordförande Jan Mellberg vill inte kommentera skälet.

— Man byter chef ibland. Vi brukar inte gå ut i pressen och informera om anledningarna, säger Jan Mellberg.

Företagets nye chef är Arthur Cole, engelsman som under 80- och 90-talet arbetade i 13 år på Pharmacia i Uppsala. Sedan dess har han jobbat med diagnostikprodukter i flera länder i Europa och Nordamerika, och senast drivit eget företag.

— På sistone har det definitivt varit motvind för alla bolag som levererar till läkemedelsindustrin. Men DiLab har bra tillgångar, bland annat i form av produkter under utveckling som vi räknar med att få ut på marknaden det närmaste året, säger Arthur Cole.

DiLab utvecklar laboratorierobotar som används för att ge försöksdjur testsubstanser och ta blodprover. Bolaget har hittills gått med förlust och omsättningen har minskat det senaste året. Våren 2008 fanns ett tjugotal anställda i Lund, i dag handlar det om ett dussin personer. Enligt Arthur Cole är planen att visa ökad omsättning inom ett år.

DiLab ägs av Industrifonden och SEB Företagsinvest.

Lisa Kirsebom

Medicinteknikbolaget DiLab i Lund har bytt chef igen, vilket betyder en fjärde VD på lika många år. Våren 2006 slutade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]