torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Fem snabba till Anders Christjansen, arrangör för Tech Tour Denmark/Southern Sweden…

… som för samman internationella riskkapitalister med 24 tillväxtföretag kring Öresund, som danska Sunflake och svenska Scalado.

Vad är Tech Tour?

— Det är en icke-vinstdrivande organisation som grundades 1998 och leder tre till fyra nationella turnéer per år. Idén är att etablerade lokala organisationer hittar de 20-25 mest intressanta tillväxtföretagen i regionen, som får vara med utan att det kostar dem något.

Vem är det som kommer och besöker dem?

— Internationella riskkapitalister. European Tech Tour Association har ett fantastiskt nätverk och trots att tidpunkten inte är den bästa, med finanskrisen, kommer det en massa folk från USA och olika europeiska länder. De största riskkapitalfonderna kommer att vara här och de får träffa några bolag i taget på olika platser. Under tidigare besök i Sverige och Danmark finns exempel på företag som fått kapital under själva Touren. Det är inget vi garanterar, men i slutändan är det en del av syftet för företagen.

Hur har företagen som presenteras valts ut?

— 200 företag anmälde sig och sedan har en oberoende kommitté valt ut 24 stycken som ska få presentera sig under besöket.

Varför besöker ni inte Sverige eller Danmark utan hela Öresundsregionen den här gången?

— Inför besöket gjorde jag en studie som visade att svenska och danska riskkapitalbolag är mycket integrerade. Därför var det upplagt för att touren skulle besöka Lund och Malmö utöver Köpenhamn. Jag är också glad att Christer Fåhraeus ska vara huvudtalare under första kvällen.

Schemat under de två dagarna är riktigt späckat. Klarar ni att hålla koncentrationen uppe?

— Ja, den första kvällen har vi middag till klockan 24 och sedan är det uppstigning klockan 05.45 nästa morgon, men så är det. Det är ett mycket intensivt program, men resorna har genomförts i elva år — så, jo, det fungerar.

Anna Palmehag

Öresundsföretagen i Tech Tour, hela listan:
Actimizer
Adform
Avail Intelligence
Beakon Technologies
Conveneer
E-conomic
FlatFrog Laboratories
Issuu
Kaskado
Milestone Systems
Mingoville
Modstrøm
Nangate
Napatech
Neo Technology
Octoshape
Scalado
Secunia
SMS Passcode
Sunflake
Unwire
Upcon Technology
WatAgame
Z-mags

… som för samman internationella riskkapitalister med 24 tillväxtföretag kring Öresund, som danska Sunflake och svenska Scalado. Vad är Tech […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.