onsdag 24 april 2024

inloggad som

Nytt samarbetsprojekt knyter näringslivsjättar till Malmö högskola

Ikea, Alfa Laval och Microsoft. Det är trångt bland de tunga namnen i den nya projektgrupp som Malmö Högskola dragit igång kring lärande och nya medier.

Även SKF, Sony Ericsson, Volvo och Tetra Pak deltar i det treåriga projektet, som än så länge saknar namn. Det är ingen slump att de alla är multinationella jättar, målet är att utforska hur webb-, mobilteknik och sociala medier kan användas för utbildning och förändringsarbete i stora organisationer med många kulturer.

— Det handlar om att försöka få fram konkreta metoder för hur man kan använda nya medier på ett pedagogiskt vettigt sätt, säger Eva Engquist, vicerektor vid Malmö högskola.

Arbetet är tänkt att bedrivas som forsknings- och utvecklingsprojekt inom ramen för Medea, en nystartad kompetensutvecklingsmiljö inom området nya medier uppbackad av KK-stiftelsen. De exakta formerna för arbetet och hur många som kommer att vara inblandade från högskolan respektive de deltagande företagen är fortfarande en öppen fråga, uppger projektledare Bo Müller.

— Det är det vi ska börja med att titta närmare på till hösten när projektet startar, säger han.

Erik Olausson

Ikea, Alfa Laval och Microsoft. Det är trångt bland de tunga namnen i den nya projektgrupp som Malmö Högskola dragit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

     På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad. Klicka här för att se mingelbilder från eventet.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.