måndag 29 april 2024

inloggad som

Lindoff ny chef för universitetets innovationssystem

Lunds universitet har rekryterat Sony Ericssons tidigare utvecklingschef Mats Lindoff som ny innovationschef. Från den 1 augusti blir Lindoff högsta chef för systemets olika delar som han ska samordna och effektivisera.

— Jag ska köra ihop organisationen så att det verkligen blir en organisation. Det ska bli jätteroligt. Jag har ju suttit i styrelsen för LUAB i tio år och kanske har jag ibland sagt att saker kan göras lite bättre, så nu får jag väl skylla mig själv… Haha… Nej, men det har gjorts ett jättejobb hittills och det ska bli väldigt roligt att fortsätta förbättringarna, säger Mats Lindoff.

Han konstaterar att systemet för innovationer ofta varit spretigt, inte bara inom universitetet utan även på nationell och regional nivå. De olika aktörerna behöver samarbeta bättre och prata mer med varandra, menar han.

Bakom rekryteringen av Mats Lindoff står framför allt rektor Per Eriksson och Carl Borrebaeck, vice rektor med ansvar för innovationsfrågor.

I universitetets innovationssystem ingår i dag bland annat holdingbolaget LUAB, tekniköverföringsenheten LU Innovation och riskkapitalbolaget LU Development. Enligt Carl Borrebaeck struktureras hela systemet just nu om, vilket kan betyda att de olika avdelningarna byter namn. Mats Lindoff blir hur som helst ansvarig för alltihop, med ett antal verksamhetschefer under sig.

— Det här är en topprekrytering. Vi hoppas att Mats Lindoff ska skapa ett mer effektivt, tydligare och mer målinriktat system med mer vi-känsla, säger Carl Borrebaeck.

Mats Lindoff slutade på Sony Ericsson i mars i år efter sex år som utvecklingschef.

Lisa Kirsebom

Lunds universitet har rekryterat Sony Ericssons tidigare utvecklingschef Mats Lindoff som ny innovationschef. Från den 1 augusti blir Lindoff högsta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.