torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Gren backar upp Agellis

Axisgrundaren Martin Gren går genom sitt bolag Grenspecialisten in som garant i Lundaföretaget Agellis pågående nyemission.

Agellis arbetar med avancerade mätsystem för metallindustrin. Bolaget går med förlust och behöver nu ytterligare kapital. En företrädesemission ska ge totalt 6,6 miljoner kronor.

Huvudägaren och styrelseordföranden Christer Fåhraeus har tillsammans med övriga i styrelsen och företagsledningen förbundit sig att teckna sin andel i emissionen, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor. 

Genom ett garantikonsortium står det klart att emissionen blir fulltecknad. Bland dem som är beredda att stoppa in pengar finns förutom Martin Gren också VD Mårten Öbrink och Christer Fåhraeus, som båda alltså kan komma att ta en större del av emissionen än vad som motsvaras av deras ägande.

Garanterna får en kontant ersättning motsvarande fjorton procent av sitt maximala åtagande.

Kristian Svensson

Axisgrundaren Martin Gren går genom sitt bolag Grenspecialisten in som garant i Lundaföretaget Agellis pågående nyemission. Agellis arbetar med avancerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.