lördag 4 maj 2024

inloggad som

Helsingborgsbolag landar stororder

Dentalbolaget Biomain i Helsingborg har slutit ett nytt avtal med dentallaboratoriet Dpnova som fullt ut kommer att använda företagets industriellt framställda implantatbroar.

— Det är vårt största avtal hittills och det rör sig om mångmiljonbelopp, säger Biomains VD Jerry Wiener.

Bolaget har utökat personalstyrkan från 20 till 30 personer sedan början av 2008 och Jerry Wiener räknar med fler nyanställningar under året, främst i produktionsledet, för att möta den ökade efterfrågan. 

— Hittills har vi främst verkat på den svenska marknaden men 10 procent av omsättningen är export till övriga Europa. Vi kommer nu aktivt satsa mer på den utländska marknaden och någonstans under 2010 kommer exporten att ta överhand, säger Jerry Wiener.

Bolagets huvudprodukt är industriellt frästa bryggor i titan som passar till alla ledande tandimplantatsystem. Tidigare göts bryggorna manuellt.

Biomain omsatte 42 miljoner kronor 2008 och gjorde en förlust på 12 miljoner, men sedan september går verksamheten med vinst och prognosen för 2009 är en omsättning på 57 miljoner kronor med ett positivt resultat på 6 miljoner.

Huvudägare i bolaget är Jerry Wiener tillsammans med entreprenören Joachim Samuelsson som äger knappt en tredjedel av aktierna. Styrelseordförande är Anders Williamsson som tidigare har varit koncernchef för HemoCue i Ängelholm.

Dpnova, med huvudkontor i Malmö, har 260 anställda i Sverige och Danmark och omsatte 210 miljoner kronor 2008.

Joel Lyth

Dentalbolaget Biomain i Helsingborg har slutit ett nytt avtal med dentallaboratoriet Dpnova som fullt ut kommer att använda företagets industriellt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.