lördag 20 april 2024

inloggad som

Sven-Thore Holm blir innovationskonsult åt universitetet

Tidigare Ideonprofilen och VD:n för Innovationsbron Syd, Sven-Thore Holm, ska hjälpa Lunds universitet att få ordning på sin innovationsverksamhet. Sven-Thore Holm anlitas som fri konsult genom sitt bolag Lundavision. Till att börja med ska han tillsammans med universitetets avdelning LU Innovation kartlägga dagens innovationsverksamhet och skriva ett förslag om hur systemet ska se ut framöver.

Skrivelsen ska gå till utbildningsdepartementet och ligga till grund för det ekonomiska stöd som regeringen planerar att ge innovationskontoren vid sju universitet och högskolor runtom i landet, bland dessa LU Innovation. Totalt ska kontoren få 75 miljoner att dela på, och en del av pengarna fördelas efter bedömningar av de strategier som varje kontor presenterat.

— Jag kommer att arbeta tillsammans med LU Innovations chef Johan Drott och Carl Borrebaeck, universitetets vicerektor med ansvar för innovationsfrågor. Carl och jag har jobbat ihop i många år på olika sätt, säger Sven-Thore Holm som räknar med att lägga 30 till 40 procent av sin arbetstid på projektet.

Innovationskontoret vid Lunds universitet ska stötta inte bara universitetets egna forskare, utan ta hand om innovationer från hela södra Sverige, inklusive bland annat Malmö, Kristianstad, Kalmar och Karlskrona.

— Det ska täcka ungefär samma område som Innovationsbron, och en central punkt är att få ihop de två systemen. Det är ju statliga pengar inblandade i alltihop och vi måste förhindra dubbelarbete, säger Sven-Thore Holm.

Han ser också fram emot idéer från universitetets nye rektor Per Eriksson.

— Man kan ju inte precis tänka sig att en generaldirektör från Vinnova inte skulle ha synpunkter på hur innovationssystemet ska se ut. Så vi är rätt spända på att se hur han har tänkt, konstaterar Sven-Thore Holm.

Lisa Kirsebom

Tidigare Ideonprofilen och VD:n för Innovationsbron Syd, Sven-Thore Holm, ska hjälpa Lunds universitet att få ordning på sin innovationsverksamhet. Sven-Thore […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.