lördag 27 april 2024

inloggad som

ProMedVi plockar VD från industrijätte

|  , ,
|  

Medicinteknikbolaget ProMedvi i Lund har värvat Sigrun Axelsson, tidigare affärsområdeschef inom industrikoncernen GCE, som ny VD. Bolaget ökade omsättningen med runt 45 procent under 2008 och räknar med att nå break-even i år.

Främst är det ökad försäljning på bolagets kärnmarknader Sverige, Frankrike och Belgien som gör att omsättningen 2008 landade på 5,5 miljoner kronor mot 5,2 miljoner kronor för hela det brutna räkenskapsåret juli 2006-december 2007.

Bolagets vibrerande balansplatta används främst inom rehabiliteringen av patienter med neurologiska skador från exempelvis stroke och multipel skleros samt som träningsredskap av elitidrottare.

— Resultatet är fortfarande negativt, men vi siktar på plus minus noll i år, säger Sigrun Axelsson, som tog över VD-stolen i början av december.

Hon har ett förflutet på HemoCue i Ängelholm och Atos Medical i Hörby men kommer närmast från posten som affärsområdeschef för medicinteknik hos gasutrustningstillverkaren GCE i Malmö.

— Bara inom affärsområdet medicinteknik omsätter GCE 270 miljoner kronor, så ProMedVi är mycket mindre. Men det är spännande att vara tillbaka i ett litet bolag igen och ha totalansvaret, säger Sigrun Axelsson.

ProMedVi har tre anställda i Lund men lägger ut såväl produktion som distribution på partner. Framöver satsar bolaget hårt på England och Tyskland som delvis nya marknader, bland annat testas plattan just nu av brittiska fotbollsklubben Manchester United.

Erik Olausson

Medicinteknikbolaget ProMedvi i Lund har värvat Sigrun Axelsson, tidigare affärsområdeschef inom industrikoncernen GCE, som ny VD. Bolaget ökade omsättningen med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.