torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Mincbolag öppnar i Vitryssland

Mjukvarututvecklaren Sindarin Technologies, som flyttade in på Malmöinkubatorn Minc i somras, har plockat sin första order, värd fyra miljoner kronor. Fyrmansbolaget har nu öppnat en utvecklingsavdelning i Vitryssland.

Sindarin bildades i juni av ett gäng avhoppade ingenjörer från Malmöbolaget Teleca. Bolaget sysslar med att utveckla kommunikationstjänster över internet mellan exempelvis mobiltelefoner och datorer. Första ordern kommer från en stor svensk kund som vill använda Sindarins teknik för kommunikationstjänster mellan mobiltelefoner så att man exempelvis kan ringa över internet eller använda mobilen som en walkie-talke.

På utvecklingsavdelningen i Minsk jobbar nu fem personer för Sindarins räkning, uppger VD Henrik Lundblad. Enheten har etablerats i samarbete med det svensk-vitryska konsultbolaget Softshore Consulting.

Sindarin Technologies ägs till största delen av sex före detta Teleca-anställda med Henrik Lundblad i spetsen. Ett antal privatpersoner finns också bland ägarna.

Erik Olausson

Mjukvarututvecklaren Sindarin Technologies, som flyttade in på Malmöinkubatorn Minc i somras, har plockat sin första order, värd fyra miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.