Tarsier får mer muskler efter uppköp

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Tarsier Studios har köpts upp av speljätten Embracer Group i Karlstad, som bland annat även har varumärken som Saints Row, Darksiders och Goat Simulator. En affär som, även om det inte får några drastiska konsekvenser för verksamheten i Malmö, har gett bolaget nya möjligheter.

– Vi kan göra mer förarbete, jobba bredare med spelen. I stället för att bara skapa ett spel kan vi skapa en värld. Det ger en långsiktighet, det tycker jag är väldigt intressant, säger Tarsiers vd och medgrundare Andreas Johnsson till Rapidus.

Tarsier har runt 70 anställda och har legat relativt stabilt där det senaste halvåret. Nu ligger fokus på att avsluta arbetet med uppföljaren till bolagets tidigare spelsuccé Little Nightmares.

– Vi kommer nog höja vår ambitionsnivå och få ett tydligare fokus i vilka spel vi gör, säger han

Mette Carlbom

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: