måndag 26 februari 2024

inloggad som

Tarsier får mer muskler efter uppköp

|  
|  

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Tarsier Studios har köpts upp av speljätten Embracer Group i Karlstad, som bland annat även har varumärken som Saints Row, Darksiders och Goat Simulator. En affär som, även om det inte får några drastiska konsekvenser för verksamheten i Malmö, har gett bolaget nya möjligheter.

– Vi kan göra mer förarbete, jobba bredare med spelen. I stället för att bara skapa ett spel kan vi skapa en värld. Det ger en långsiktighet, det tycker jag är väldigt intressant, säger Tarsiers vd och medgrundare Andreas Johnsson till Rapidus.

Tarsier har runt 70 anställda och har legat relativt stabilt där det senaste halvåret. Nu ligger fokus på att avsluta arbetet med uppföljaren till bolagets tidigare spelsuccé Little Nightmares.

– Vi kommer nog höja vår ambitionsnivå och få ett tydligare fokus i vilka spel vi gör, säger han

Mette Carlbom

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Tarsier Studios har köpts upp av speljätten Embracer Group i Karlstad, som bland annat även har varumärken […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.