onsdag 24 juli 2024

inloggad som

Tarsier får mer muskler efter uppköp

|  
|  

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Tarsier Studios har köpts upp av speljätten Embracer Group i Karlstad, som bland annat även har varumärken som Saints Row, Darksiders och Goat Simulator. En affär som, även om det inte får några drastiska konsekvenser för verksamheten i Malmö, har gett bolaget nya möjligheter.

– Vi kan göra mer förarbete, jobba bredare med spelen. I stället för att bara skapa ett spel kan vi skapa en värld. Det ger en långsiktighet, det tycker jag är väldigt intressant, säger Tarsiers vd och medgrundare Andreas Johnsson till Rapidus.

Tarsier har runt 70 anställda och har legat relativt stabilt där det senaste halvåret. Nu ligger fokus på att avsluta arbetet med uppföljaren till bolagets tidigare spelsuccé Little Nightmares.

– Vi kommer nog höja vår ambitionsnivå och få ett tydligare fokus i vilka spel vi gör, säger han

Mette Carlbom

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Tarsier Studios har köpts upp av speljätten Embracer Group i Karlstad, som bland annat även har varumärken […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.