Sony släpper mobil med 3D-skanning

På elektronikmässan IFA i Berlin presenterade Sony Mobil idag ett antal nya mobiler, där Lundasajten varit djupt involverad i utvecklingen. Bland nyheterna finns mjukvara som gör att användaren kan skanna in en 3D-modell av framförallt ansikten, huvuden och maträtter med hjälp av mobilens kamera.

De som tagit för vana att fotografera tallrikar med mat kan därmed ha 3D-modeller av anrättningen att dela på sociala medier. Men Sony Mobile räknar också med att mobilanvändarna ska vilja skicka resultatet från skanningen till 3D-skrivare och därmed tillverka ”unika souvenirer”.

”Vi ser begynnelsen till ett stort 3D-ekosystem, men det har hittills saknats en möjlighet för konsumenter att själva enkelt kunna skanna”, skriver Sony Mobiles nordiska PR- och produktchef Rikard Skogberg i ett pressutskick.

Sony Mobile har i dag cirka 1.200 anställda vid utvecklingsavdelningen i Lund. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: