torsdag 25 april 2024

inloggad som

Sony släpper mobil med 3D-skanning

På elektronikmässan IFA i Berlin presenterade Sony Mobil idag ett antal nya mobiler, där Lundasajten varit djupt involverad i utvecklingen. Bland nyheterna finns mjukvara som gör att användaren kan skanna in en 3D-modell av framförallt ansikten, huvuden och maträtter med hjälp av mobilens kamera.

De som tagit för vana att fotografera tallrikar med mat kan därmed ha 3D-modeller av anrättningen att dela på sociala medier. Men Sony Mobile räknar också med att mobilanvändarna ska vilja skicka resultatet från skanningen till 3D-skrivare och därmed tillverka ”unika souvenirer”.

”Vi ser begynnelsen till ett stort 3D-ekosystem, men det har hittills saknats en möjlighet för konsumenter att själva enkelt kunna skanna”, skriver Sony Mobiles nordiska PR- och produktchef Rikard Skogberg i ett pressutskick.

Sony Mobile har i dag cirka 1.200 anställda vid utvecklingsavdelningen i Lund. /Erik Olausson

På elektronikmässan IFA i Berlin presenterade Sony Mobil idag ett antal nya mobiler, där Lundasajten varit djupt involverad i utvecklingen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.