Snart premiär för nytt indiespel från Malmö 

TaniNani är namnet på ett alldeles nytt spel som inom kort släpps på AppStore och Steam. Ett klurigt pusselspel "helt utan ångest och huvudvärk", utlovar utvecklaren och Malmöbon Kevin Andersson.

Att pussla ihop markbitar i en bana för att få figurerna att mötas – det är grundtanken i TaniNani. Bakom spelet står utvecklaren Kevin Andersson, som har ett förflutet på Zoink Games och Elden Pixels, och som numera arbetar som designer på Frogsong Studios. För några veckor sedan startade han företaget WhyKev vid sidan om.

– Efter fem år inom spelindustrin kände jag för att göra något helt eget. Idén till TaniNani föddes redan i början av 2018, men de senaste månaderna har jag arbetat mer intensivt på min lediga tid, säger Kevin Andersson till Rapidus.

Han beskriver det som ett pusselspel som varken framkallar huvudvärk eller ångest.

– Det är absolut inget våld, utan bara mysigt och klurigt.

Planen är att släppa spelet på Appstore och Steam några veckor in på det nya året. Hemsidan visar ytterligare ett par projekt på gång som fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet. Ett av dem, med arbetsnamnet Monster Pairs, har tillkommit i samarbete med en grafiker från Köpenhamn.

– Det är en av fördelarna med eget företag – att man kan samarbeta med vem man vill, säger Kevin Andersson.

Kerstin Weman Thornell

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: