fredag 9 juni 2023

inloggad som

Snart premiär för nytt indiespel från Malmö 

|  
|  

TaniNani är namnet på ett alldeles nytt spel som inom kort släpps på AppStore och Steam. Ett klurigt pusselspel “helt utan ångest och huvudvärk”, utlovar utvecklaren och Malmöbon Kevin Andersson.

Att pussla ihop markbitar i en bana för att få figurerna att mötas – det är grundtanken i TaniNani. Bakom spelet står utvecklaren Kevin Andersson, som har ett förflutet på Zoink Games och Elden Pixels, och som numera arbetar som designer på Frogsong Studios. För några veckor sedan startade han företaget WhyKev vid sidan om.

– Efter fem år inom spelindustrin kände jag för att göra något helt eget. Idén till TaniNani föddes redan i början av 2018, men de senaste månaderna har jag arbetat mer intensivt på min lediga tid, säger Kevin Andersson till Rapidus.

Han beskriver det som ett pusselspel som varken framkallar huvudvärk eller ångest.

– Det är absolut inget våld, utan bara mysigt och klurigt.

Planen är att släppa spelet på Appstore och Steam några veckor in på det nya året. Hemsidan visar ytterligare ett par projekt på gång som fortfarande befinner sig på utvecklingsstadiet. Ett av dem, med arbetsnamnet Monster Pairs, har tillkommit i samarbete med en grafiker från Köpenhamn.

– Det är en av fördelarna med eget företag – att man kan samarbeta med vem man vill, säger Kevin Andersson.

Kerstin Weman Thornell

TaniNani är namnet på ett alldeles nytt spel som inom kort släpps på AppStore och Steam. Ett klurigt pusselspel “helt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl