Slöjd på universitetet

Akademin ska ha lite slöjdskola över sig. Det räcker inte med att publicera vetenskapliga artiklar, utan forskningen måste komma till nytta snabbt. Det menar Lunds universitets nya rektor Per Eriksson, som gästade Rapidus frukostmöte på tisdagsmorgonen.

I vanlig ordning ledde Jan Wifstrand intervjun. Ett hundratal personer hade slutit upp, däribland Charlotte Ahlgren från MVA, serieentreprenören Bo Håkansson samt Ideons marknadschef Maria Sätherström, som gillade tajmingen med Per Eriksson som gäst.

Samtalet kom till att handla om allt från den kreativa röran i Lunds innovationssystem till hur snälla dagens studenter är, jämfört med på sextiotalet. Läs ett större bildreportage från mötet i morgondagens nyhetsbrev. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: