Skånskt sportlov – ekonomin blomstrar

Så här mitt i sportlovsveckan tycker jag mig inte se röken av den låga konjunkturen. Många personer tycks ha tagit ledigt, och det är fler än ett samtal som har kopplats till mobilen i fickan på någon som står i en liftkö i Alperna.

När jag i helgen besökte ett längdskidspår i Mellanskåne hörde jag en kvinna berätta om sitt bästa sparknep för skidsemestern – de vuxna åker med barnen i backen halva dagen och går på tur andra halvan. På så vis kan familjen spara in lite på liftkorten, som hon ansåg har blivit på tok för dyra.

För andra familjer tycks farten i slalombackarna vara värd priset, eller så är de flitigare på att spara pengar till senare.

Hur det än är funderar jag på om lågkonjunkturen bara drabbar oss till vardags - i företagen och på lunchen - och inte på kvällstid eller under sportlovet?

Stadens gator är fulla av shoppande barn, vuxna och ungdomar. Och när jag häromkvällen besökte en restaurang i Malmö var det allt annat än dåliga tider. Det var fullsatt och personalen fick springa mellan borden för att hinna med beställningar och servering.

Kanske har ekonomin bara blivit sämre för vissa, eller så är det många som låtsas som inget och fortsätter göra allt som vanligt. Jag undrar om de sistnämnda kommer undan bakslaget i plånboken, eller om de bara har sparat smällen till senare. /W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: