Riskkapitalister backar upp accelerator

Think Accelerate i Helsingborg har efter sitt första år som accelerator lyckats knyta till sig fem starka riskkapitalister. Målsättningen är ett nätverk som är gynnsamt för både uppstartsbolagen och investerarna.

Thinks nya partnerbolag är EQT Ventures, Creandum, Northzone, Holtzbrinck Ventures och Spintop Ventures. Tanken är att nätverket ska utvidgas och internationaliseras efter hand, på samma sätt som accelerations rådgivande mentorsnätverk har gjort. 

–  Hela idén bygger på ett behov, vi har märkt en ökad efterfrågan från riskkapitalisterna att få tidig access till entreprenörerna, och entreprenörerna vill såklart också etablera kontakt så tidigt som möjligt, säger Jeremie Poirier, internationell strateg på Think Accelerate. 

För riskkapitalbolaget Northzone, som fokuserar på relativt tidiga investeringar i teknikbolag, ses Thinks digitala inriktning och internationella ambitioner som särskilt tilltalande.

tim_he– Deras ambitionsnivå  och fokus på internationell expansion står ut jämfört med andra svenska inkubatorer och acceleratorer. De samarbetar med företag som IBM, Amazon och Microsoft och de har skapat ett strukturerat 12-veckors program, säger Tim He, investerare på Northzone, som tidigare ansvarat för investeringar i omskrivna uppstartsbolag som Footway, Fishbrain och Universal Avenue. 

När gör ni er första investering i ett Think-bolag?

– Vi gör ju lite större investeringar, från en miljon euro och uppåt, då måste bolagen nått en viss mognat, ha en produkt och några kunder på gång. Tittar man på Thinks bolag finns det en handfull intressanta som vi kommer följa över tid. Inom ett till två år tror jag vi gör vår första Think-investering, säger Tim He till Rapidus.

Think bytte skepnad från inkubator till accelerator för ett år sedan och är öppen för både svenska och utländska uppstartsbolag. 

Jennie Lorentsson

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: