…men hoppet lever för TechConnect

Den 19-21 oktober i år ska den amerikanska teknikkonferensen TechConnect World göra sin Europapremiär i Malmö. Men coronakrisen har skapat osäkerhet även för höstens event och om några veckor måste arrangörerna bestämma om konferensen blir av eller inte, och i vilken form.

– I dagsläget planerar vi som att det ska gå av stapeln som planerat, datumen där vi måste bestämma med konferensanläggningarna har inte nåtts än. Med allt som ställts in märker vi att intresset för konferensen är stort. Men det är osäkert hur det blir i höst med flygresor, regeringspolicys och allt annat, säger Gezim Kiseri, affärsutvecklare för materialforskning på Invest in Skåne, som jobbat i flera år med att få TechConnect till Skåne.

I förra veckan hade han sin senaste avstämning med TechConnect, där man bestämde att jobba på som om konferensen blir av på de bestämda datumen. Frågan om att planera för en digital version som reservplan kom dock upp.

– Vi har haft diskussioner om att köra digitalt, men TechConnect är ganska mycket emot att göra så med det allra första mötet. En stor komponent är att kunna mötas och köra matchmaking mellan olika företag. Det är svårt att göra digitalt, men inte uteslutet, säger Gezim Kiseri.

Niclas Lindstrand

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: