torsdag 29 februari 2024

inloggad som

…men hoppet lever för TechConnect

Den 19-21 oktober i år ska den amerikanska teknikkonferensen TechConnect World göra sin Europapremiär i Malmö. Men coronakrisen har skapat osäkerhet även för höstens event och om några veckor måste arrangörerna bestämma om konferensen blir av eller inte, och i vilken form.

– I dagsläget planerar vi som att det ska gå av stapeln som planerat, datumen där vi måste bestämma med konferensanläggningarna har inte nåtts än. Med allt som ställts in märker vi att intresset för konferensen är stort. Men det är osäkert hur det blir i höst med flygresor, regeringspolicys och allt annat, säger Gezim Kiseri, affärsutvecklare för materialforskning på Invest in Skåne, som jobbat i flera år med att få TechConnect till Skåne.

I förra veckan hade han sin senaste avstämning med TechConnect, där man bestämde att jobba på som om konferensen blir av på de bestämda datumen. Frågan om att planera för en digital version som reservplan kom dock upp.

– Vi har haft diskussioner om att köra digitalt, men TechConnect är ganska mycket emot att göra så med det allra första mötet. En stor komponent är att kunna mötas och köra matchmaking mellan olika företag. Det är svårt att göra digitalt, men inte uteslutet, säger Gezim Kiseri.

Niclas Lindstrand

Den 19-21 oktober i år ska den amerikanska teknikkonferensen TechConnect World göra sin Europapremiär i Malmö. Men coronakrisen har skapat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.